Rețete

Propunerile noastre de rețete si alte moduri in care mierea noastra poate completa prin gust si nutritional, o masa delicioasa!

Mierea de albine este unul dintre cele mai sanatoase alimente si este recunoscuta pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului. Ii dedicam o pagina prin care incercam sa-i punem in valoare gustul si aportul nutritional. (vezi mai jos retete)

Branza si miere! Merita dezbatut pe larg subiectul…

1-Aperitiv bruschete cu branza de capra si miere

Ingrediente:

  • 6 felii mici de franzela integrala
  • 1 pachet de branza chevre (de capra)
  • rosii cherry
  • cativa samburi de nuca
  • rozmarin proaspat
  • miere
  • usturoi
  • ulei de masine

Portii: 2 Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bruschete cu branza de capra si miere:

Incalzim cuptorul si prajim usor feliile de paine. Apoi le ungem putin cu un catel de usturoi-stropim usor cu putin ulei de masline.

Pe fiecare felie asezam 2 felii de branza de capra chevre (la Lidl au foarte buna), presaram cu rozmarin, nuci tocate gros si asezam  rosii cherry, stropim cu miere si inca putin ulei de masline.

Dam la cuptor pe programul toast-grill; lasam doar cateva minute pana incepe sa se topeasca branza.

Servim calde!

TIPS-URI: Puteti folosi branza brie sau camembert daca nu va place de capra

Reclama neplatita: Mierea de albine este un aliment utilizat in aproape toata lumea de mii de ani. Este un lichid vascos, dulce, produs de albine pentru a se hrani. A fost utilizata pentru prima data in ritualuri religioase, insa ulterior a fost folosita in alimentatie, in cosmetica si in medicina naturista.

Va urma….