Mierea de rapiță

Culturile din care obtinem mierea de rapiță sunt o încântare nu doar pentru iubitorii de poze în lanurile de un galben aprins, ci și pentru albine.

De fapt, acestea adoră polenul de rapiță pe care il pot culege în voie in luna aprilie.

Mierea de rapiță se cristalizează foarte repede datorită conținutului mare de apă – în jur de 18% și glucoză – circa 51%. 

După cristalizare, când se află în stare solidă, mierea arata ca untura pe care o țineau bunicile noastre în putină, doar că este mult mai tare. Și mai dulce 

De ce iubim și noi mierea de rapiță?

Mierea de rapiță are proprietăți curative, fiind recomandată pentru vindecarea problemelor de sănătate ale rinichilor. Uleiul de rapita contine Q3, un element extrem de important pentru dezvoltarea oaselor. Datorita acestuia, mierea de rapiță este folosită pentru a trata osteoporoza. De asemenea, ajută la regenerarea și menținerea elasticității pereților vasculari.

Miere de rapiță

Mierea de rapiță conține vitamina E, care ne ajută să încetinim procesul de îmbătrânire a pielii. Contine și vitamina A, un imunostimulant puternic, benefic pentru vedere, piele și oase.

Consumul regulat de miere de rapiță ajuta la scăderea colesterului rău – LDL.

Nu în ultimul rând, mierea de rapiță este mai puțin dulce decât alte tipuri de miere și are un gust mai neutru, ceea ce o face perfectă pentru îndulcirea cafelei de dimineață.